3V na Maldivima – Visit,Vaccinate,Vacation

3V na Maldivima – Visit,Vaccinate,Vacation

Jedna od prvih zemalja koja se u potpunosti otvorila za turiste, sada planira da bude pionir i kada je vakcinalni turizam u pitanju.

„3V“ – Visit, Vaccinate, Vacation

Zvaničnici Maldiva najavili su plan da turistima ponude vakcinisanje po dolasku u želji da privuku još posetilaca.

Ostrvo je trenutno otvoreno za sve vakcinisane turiste, kao i za sve ostale putnike koji poseduju negativan test na koronavirus dobijen ne više od tri dana pre dolaska. A za ovu poslednju grupu, Maldivi su pokrenuli i novu turističku kampanju, nazvanu „3V“ – Visit, Vaccinate, Vacation.

To znači da će turisti u okviru paket-aranžmana moći da se vakcinišu nakon što se vakcinišu svi stanovnici ostrva.

Ministar turizma ovog „raja na zemlji“ Abdul Musa rekao je da je “glavna ideja otvorenog turizma pružanje relativno bezbednog odmora uz minimalne neprijatnosti. Dakle, kada se svi stanovnici vakcinišu, preći ćemo na turizam 3V“.

A to će se uskoro i dogoditi jer je na Maldivina do sada vakcinisano 90% zaposlenih u turizmu, a 50% ukupne populacije je primilo jednu dozu vakcine protiv koronavirusa.

Maldivi su vakcinisani kineskom vakcinom, a preko Kovaks sistema su dobili dovoljno vakcina za sve stanovnike.

Ostrvo očajnički želi da ponovo pokrene svoju turističku industriju, koja čini 28% BDP-a. U 2019. godini Maldivi su imali 1,9 miliona posetilaca, ali samo 550.000 u 2020.

Izvor: BIZLife

Foto: Pixabay

Podelite članak sa drugima!

Nevena Stalević

Zdravo, ja sam Nevena. Studiram međunarodne odnose na Fakultetu političkih nauka u Beogradu i volontiram u jednoj studentskoj organizaciji. Za sebe mogu reći da sam veliki filmofil i strastveni zaljubljenik u latinoameričku i špansku kulturu. Pored toga, volim putovanja i učim romanske jezike.

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljivana.