10 NAJGLEDANIJIH SERIJA NA NETFLIX-U

10 NAJGLEDANIJIH SERIJA NA NETFLIX-U

U narednoj nedelji najavljena je neplanirana jesen, sa kišama i olujama. Evo nekoliko predloga kako možete da provedete kišnu nedelju uz Netflix.

Netflix, Inc.  je američka OTT sadržajna platforma i izdavačka kuća sa sedištem u Los Gatosu. Netflix su 1997. osnovali Rid Hejstings i Mark Rendolf u Skots Valiju. Primarni posao preduzeća je pretplatnički-bazirana striming usluga koja nudi onlajn striming iz biblioteke filmova i televizijskih serija, uključujući svoje sopstvene. U januaru 2021, Netflix je dostigao 203.7 miliona pretplatnika, uključujući 66 miliona u Sjedinjenim Državama. Dostupan je širom sveta osim na narednim lokacijama: kopnenoj Kini (zbog lokalnih restrikcija), Siriji, Severnoj Koreji i Krimu (zbog sankcija SAD).

Koje su najgledanije Netflix-ove serije? Pa, većinskim delom su one za tinejdž i young-adult publiku.

Kultne Netflix-ove serije Mindhunter, Orange is The New Black, Russian DollThe Haunting of Hill House nisu ni blizu po broju gledalaca kao prvih 10.

10. ELITE – 20 MILIONA GLEDALACA

Španska tinejdžerska drama ima samo jedno pitanje za 20 miliona gledalaca koji su bili prikovani za Netflix dve sezone – Ko je ubio Marinu?

Priča koja podseća na HBO-ov hit Big Little Lies koristi tragičan događaj i netrpeljivost unutar elitne škole u Španiji kako bi formirao priču o najvišem i najnižem sloju društva. Neizbežne tinejdžerske emotivne vratolomije, preispitivanja, siromašni, bogati i pitanje ko je ubica bogate devojke sa problematičnom životnom istorijom obezbedila je sebi 10. mesto najgledanije serije na Netflix-u.

9. WHEN THEY SEE US – 25 MILIONA GLEDALACA

https://www.youtube.com/watch?v=YyoSErErnCE

Jedna od najboljih Netflix-ovih serija ove godine prati istinite događaje iz njujorškog Central parka 1989. godine. Grupa dečaka optužena je za napad i silovanje žene bez dokaza. Mučna porodična i krimi drama detaljno preispituje zatvorski i pravni sistem, ali i rasnu netrepeljivost kao večiti problem američkog društva.

8DEAD TO ME – 30 MILIONA GLEDALACA

Uspeh serije Dead to Me je veliko iznenađenje. Ne zato što je loša, već zbog manje više dobro poznatog koncepta i glumica koje nisu “one televizijske ili filmske face” koje bi privukle publiku.

Dead to Me sa impresivnih 30 miliona prati život Džen i Džudi. Prva je udovica čiji je suprug surovo pregažen na putu negde oko jedan ujutru, a druga je nesnađena, obuzeta krivicom, pomalo sociopatski nastrojena žena koja pokušava da ispravi sve greške koje je napravila za života. Kad im se životi putevi ukrste i započnu bizarnim spletom okolnosti da žive pod istim krovom, desiće se mnogo neobičnih i uvrnutih stvar.

7UNBELIEVABLE – 32 MILIONA GLEDALACA

Serija “Unbelievable” zasnovana na istinitim događajima i članku ProPublica koji je nagrađen Pulicerovom nagradom sa neočekivanim dostojanstvom i milošću pristupa ozloglašenom slučaju o serijskom silovatelju. Otvorena Pandorina kutija u prvih sat vremena ima pitanje za gledaoca – Je l veruješ u priču osamnaestogodišnje Meri Adler?

6OUR PLANET – 33 MILIONA GLEDALACA

Netflix-ov dokumentarni serijal o prirodi i uticaju čoveka na okruženje oko sebe našlo je svoje počasno mesto na listi top 10 najgledanijih.

5SEX EDUCATION – 40 MILIONA GLEDALACA

Kreatorka serije Lori Nun je zagazila na opasnu teritoriju rečenicom kojom se otvara trejler (koji nije verodostojan prikaz serije i deluje kao otrcana već viđena tinejdž drama) u kojoj seksualni terapeut Džin (Džilijan Anderson) bez zadrške zabrinuto konstatuje pred svojim sinom Otisom: “Dušo, primetila sam da imaš problem sa masturbacijom“. Ovo je samo jedno slano zrnce u moru onoga šta se događa u “Sex Education”.

4YOU – 41 MILION GLEDALACA

Intrigantan koncept o momku koji je toliko opsednut novom devojkom da je neprestano uhodi se jako brzo pretvara u naivnu i brzopleto plitku psihološku priču.

3LA CASA DE PAPEL – 44 MILIONA GLEDALACA

Serija koju sam toliko dugo odbijala da gledam, ali korona je učina svoje. Seriju sam ogledala za 10 dana i sada sam jedna od onih koja čeka 5.sezonu i ne mogu da je dočekam. Ovo je bukvalno must have na Netflixu. Genijalo špansko ostvarenje.

2THE UMBRELLA ACADEMY – 45 MILIONA GLEDALACA

Još jedno iznenađenje, i to poprilično s obzirom da je drugo po gledanosti, je televizijska adaptacija stripskog serijala “The Umbrella Academy” Džerarda Veja i Gabrijela Baa.

Sve počinje misterijom jer 1. oktobra 1989. godine 43 žene iz raznih delova sveta su se porodile, a da pre toga nisu ni znale da su trudne. Neobičan fenomen je namirisao ekscentrični milijarder Redžinald Hargrives uveren da su novorođenčad čudo prirode sa natprirodnim moćima.

1STRANGER THINGS – 64 MILIONA GLEDALACA

Stranger Things je Netflix-ov “Game of Thrones”. Najgledanija serija koja je uspela da okupi sve generacije i najrazličitije profile ljudi.

Izvor: vikipedija,

Podelite članak sa drugima!

Lenka Pavlović

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljivana.